Wie zijn wij

Van Veen Biologische varkens is een familie bedrijf. In 2020 zijn wij omgeschakeld naar biologische varkens. Meerdere generaties boerde de familie in gemeente Boekel. Na een verplaatsing die jaren duurde vestigde wij ons in het mooie Boerdonk, om hier het familie bedrijf in biologische vorm voort te zetten. Met de passie voor de dieren en het oog op de toekomst kozen wij dit pad. 
Het biologisch boeren is voor ons een nieuwe uitdaging, een mooie verandering voor zowel boer als de dieren. Dit proef je dan ook terug in het vlees dat wij weer terug brengen op onze boerderij. Dit vlees kun je kopen in Maron's winkeltje voor op het erf. Zien we jou binnenkort ook eens op de boerderij?

 

Onze boerderij is een familie bedrijf en wordt momenteel gerund door de 3e en 4e generatie. Boer Gerrit en boer Geert-Jan, samen met vriendin/en schoondochter boerin Maron. 

Boer Gerrit en Maron zijn voornamelijk verantwoordelijk voor de kraamafdeling en Geert-Jan voor de grotere varkens (vleesvarkens). Verder vlogt Maron regelmatig over de boerderij, daar kan je alles zien wat er op de boerderij gebeurt. 

 

Geert-Jan nam het bedrijf over van zijn vader Gerard. Na jaren geboerd te hebben, heeft ook Geert-Jan weer genoeg te leren binnen de nieuwe manier van werken op het bedrijf.

Gerrit studeerde af aan de HAS-hogeschool bedrijfskunde, besloot hierna het bedrijf te willen opvolgen in biologische vorm. 

Maron, komt niet van de boerderij, studeerde Food Innovation op de HAS-hogeschool. En ontmoette daar Gerrit. Zo is ze in het boerenleventje gerold.