Recepten

Regelmatig zullen er recepten worden toegevoegd aan de website. In de recepten zal vlees uiteraard centraal staan. Iedereen kan koken met lekker vlees, lekker hoeft niet moeilijk te zijn!

Honger gekregen? Bestel hier de lekkerste stukjes biologisch vlees. 


Luxe broodje shoarma

Wat heb je nodig?

Voor de saus:              Groentes                         300g biologische shoarma

3etl. mayonaise           1 ui                                 pita broodjes                        3etl. Griekse yoghurt      1 paprika                                                                peper                          200g champignons                                                     
zout                            sla
tabasco                       komkommer
Bieslook
3 a 4 teentjes knoflook

Bereiding:
Super simpel, maar ook kwaliteits shoarma verdient wat aandacht! 
Misschien ken je het wel, shoarma bakken bakken en lekker laten bakken. Dat gaan we nu niet doen, let op dat je het vlees niet te lang door bakt dit maakt je vlees minder mals. 
Eerst snijden we de ui in halve ringen, deze fruiten we aan in de pan met een beetje olie. nu snijden we de champignons en de paprika. Dit Bakken we aan. 
Nu gaan we de saus maken, pers 3 a 4 teentjes knoflook. Voeg dit toe aan de mayonaise en yoghurt. Snijd de bieslook in kleine stukjes, 6 druppels tabasco, snufje zout en peper. Voilà de lekkerste knoflooksaus is klaar!
Bak je pita broodjes af in de oven en nu gaan we als laatste de shoarma bakken. Deze kan door de groentes, zorg dat al het vlees gebakken is, maar dus niet te lang!
Vul je broodjes met sla, stukjes komkommer en de shoarma met groentjes. Nu alleen nog de lekkere saus erop en eten maar!


Snelle pulled pork

Wat heb je nodig?

1 ui                                2 lapjes biologische schouderkarbonade OF procureur
3 teentjes knoflook
roomboter
4 el. balsamico azijn
2 el. gerookte paprikapoeder
1 el. chilipoeder
4 el. basterd suiker
1 tl. mosterdzaad
stukje gember
4 el. ketchup
500ml water
zout en peper

Bereiding:
We beginnen met het vlees in te smeren met de kruiden, paprikapoeder, chilipoeder, zout en peper. Vervolgens snijden we de ui, gember en knoflook in kleine stukjes en fruiten we deze aan in een goede klont roomboter in een kookpan/stoofpan. Bak vervolgens de lappen vlees aan, zorg voor een mooi goud/bruin kleurtje.
Nu gaan we water, mosterdzaad, 2 el. basterd suiker en balsamicoazijn toevoegen. Laat het geheel 40 minuten koken. 
Haal het vlees uit de pan, trek het met 2 vorken uit elkaar tot draadjes. Dit is het meeste werk! 
Kook de vloeistof in tot een saus, voeg nog 2 el. basterdsuiker en ketchup toe. 
Bak het vlees nog even aan.
Maak het broodje op met lekker wat sla, de pulled pork en de saus.
Smullen maar!!!


Procureur met een oosters tintje

Wat heb je nodig?

Marinade:           Voor 2 personen rijst (kies de   2 lapjes biologische procureur
2el. sojasaus       rijst die jij lekker vindt!)
1el. sesamolie
2el. chilisaus
3 druppeltjes tabasco
snufje zout
peper

Groentemix:
-sowieso een grote ui!
-3 teentjes knoflook
-Dit recept gebruikte ik paprika, courgette en pompoen. Maar het kan met alle groentes die je hebt. Zorg voor een kleurige groentemix!

Bereiding:
We beginnen met de marinade. Doe de sojasaus, sesamolie, chilisaus, tabasco, zout en peper bij elkaar. Is het op smaak? Dan voegen we deze toe aan de procureur. Goed insmeren! Dit gaat vervolgens een tijdje de koelkast in (nog lekkerder is een paar uur van tevoren).
Kook de rijst zo'n 10 minuutjes (kijk voor de juiste tijd op de verpakking van de door jou gekozen rijst). 
Nu gaan we de ui snipperen en bakken. Snijd vervolgens ook de knoflook en de groentes. Ook deze gaan we lekker bakken. 
Nu is het tijd om de procureur een mooi kleurtje te geven. Bak de procureur mooi bruin (mag best wat rosé zijn van binnen, niet te lang bakken dan wordt het droog).

Alles klaar? En opdienen maar!


Rib-eye steak

Wat heb je nodig?

Salade:                 zoete aardappel         biologische rib-eye steak
rucola                   olijfolie                      roomboter
tomaten                zout
balsamico crema    peper
feta

 

Bereiding:
We gaan aan de slag met de heerlijke rib-eye! 
Zet de rib-eye uit de koelkast.
Eerst snijden we de zoete aardappels in mooie schijfjes of partjes. Verspreid ze over de ovenplaat en besprenkel ze met olijfolie, snufje zout en peper. Bak ze 20min. op 180°C.
Nu gaan we verder met de salade, snijd de tomaten in schijfjes en de feta in blokjes. Leg de rucola op de borden en maakt de salade mooi op. Top het af met balsamico crema strepen. 
Ten slotte gaan we de rib-eye steak bakken. Smelt een lekker stuk roomboter in de pan (grilpan geeft het mooiste effect). Zorg dat de pan goed warm is. Zet de pan vervolgens wat lager en bak de steak aan beide kanten 3 minuten mooi bruin. Laat de steak na het bakken nog 2 minuten rusten in aluminiumfolie. 

Et Voilà! Bon appetit!

 


Kogelbiefstuk met champignonsaus

Wat heb je nodig?

Voor de saus:               groenten uit de oven:    2 Biologische kogelbiefstukken
roomboter                   aardappeltjes                 
150ml runderbouillon   gele paprika
200ml slagroom           rode ui
ui                               courgette
teentje knoflook           peper
bosje peterselie            2 teentje knoflook
300g champignons       roomboter
peper                          kleine trostomaatjes
1 lepel bloem

Bereiding:
Maak 2 mooie pakketjes van aluminiumfolie van de aardappeltjes. Voeg een klontje boter en een gesneden teentje knoflook toe aan de pakketjes. Zet deze in de oven op 180 graden. (aardappeltjes moeten 40 minuten in de oven)
Snijd de courgette in schijven, de paprika in reepjes en de rode uit in halve ringen. Verdeel deze over een ovenplaat en besprenkel de groenten met wat olijfolie. Maak het af met wat peper en klaar om in de oven te gaan. Leg 15 minuten later ook de tomaatjes om de ovenplaat. Bak de groentes in totaal 20/25 minuten. 
Voor de saus smelten we eerst een goede klont roomboter. Snipper een ui en hak een teentje knoflook fijn. Bak dit mooi goud aan. voeg een lepel bloem toe, meng dit door elkaar. Nu gaan we de bouillon en slagroom toevoegen. Kook het geheel in, tot het een mooie dikke saus wordt. 
Nu gaan we de biefstuk bakken. Smelt een goede klont roomboter in de pan. Zorg dat je de biefstuk goed blijft bewegen om een mooi geheel bruin resultaat te krijgen. Bak beide kanten mooi bruin (ook de zijkant moet geheel bruin gekleurd zijn, dan weet je dat ie mooi gebakken is. Uiteraard kan je verder doorbakken als je niet van medium houdt). Voor de perfect biefstuk laat je deze nog zo'n 10 minuten rusten in aluminiumfolie. 
Opdienen en genieten maar!